Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.

Sport

SBS6 wint van Veronica in strijd om de Champions League

De Champions League komt op SBS6, besloot het moederbedrijf SBS vandaag.
De Champions League komt op SBS6, besloot het moederbedrijf SBS vandaag. Foto EPA / Laurent Gillieron

De wedstrijden in de Champions League zijn de komende drie seizoenen definitief te zien bij SBS6. Eind vorig jaar werd al duidelijk dat moederbedrijf SBS de rechten voor het toernooi had gekocht, maar dat concern heeft meerdere zenders. Vandaag maakte SBS bekend dat de voorkeur gaat naar SBS6.

Een andere kandidaat voor de wedstrijden was Veronica, terwijl SBS ook eigenaar is van Net 5 en SBS 9. De keuze is viel echter op de grootste zender van allemaal. Peter Lubbers, directeur televisie bij SBS, zegt daarover:

“De grootste voetbalcompetitie komt op onze grootste zender. […] SBS6 richt zich op het grote publiek en dat doet de Champions League ook.”

Ronald de Boer doet analyse

De presentatie van de voetbaluitzendingen komt in handen van Jan Joost van Gangelen en Toine van Peperstraten. Dat duo werkt ook al voor Fox Sports, waar de Eredivisieduels worden uitgezonden, maar kunnen hun werkzaamheden daar combineren met die bij SBS6. Oud-voetballer Ronald de Boer is gevraagd als analist.

Vorige maand maakte SBS al bekend dat het commentator Ronald de Geer van de NOS had aangetrokken om de Champions League-duels van commentaar te voorzien. De Geer krijgt bij zijn nieuwe werkgever hulp van Leo Oldenburger, die bij SBS6 nu al commentator is bij de wedstrijden van het Nederlands elftal.

Lees ook op NRC Q: SBS en het topvoetbal.