Finale Ronald Garros gaat zaterdag tussen Safarova en Williams

Serena Williams en Lucie Safarova gaan elkaar treffen in de finale Roland Garros. De 28-jarige Safarova versloeg in de halve eindstrijd verrassend de als zevende geplaatste Ana Ivanovic in twee sets: 7-5 7-5. Williams klopte in drie sets Timea Bacsinszky.

Lucie Safarova bereikt voor het eerst de finale van Roland Garros.
Lucie Safarova bereikt voor het eerst de finale van Roland Garros. Reuters /Jean-Paul Pelissier

Serena Williams en Lucie Safarova treffen elkaar zaterdag in de finale Roland Garros. De 28-jarige Safarova versloeg in de halve eindstrijd vandaag verrassend de als zevende geplaatste Ana Ivanovic in twee sets: 7-5 7-5. Williams klopte in drie sets Timea Bacsinszky.

Williams was vanavond te sterk voor de Zwitserse outsider Timea Bacsinszky, de nummer 23 van de plaatsingslijst. De 33-jarige Amerikaanse zegevierde met 4-6 6-3 6-0.

Safarova verloor nog geen enkele set

Safarova begon onwennig en ietwat nerveus aan het duel en leverde meteen haar eerste servicebeurt in (2-0). Binnen amper een kwartier leidde de scherpe gestarte Ivanovic, de vriendin van de dominant aanwezige Duitse topvoetballer Bastian Schweinsteiger, met 4-1.

De mentaal soms wat kwetsbare kampioene van 2008 begon daarna echter enkele onnodige fouten te maken, onder meer door haar haperende service. De opbloeiende Safarova, die ook de nodige dubbele fouten (acht) produceerde, pakte het initiatief over en liet niet meer los: 7-5 7-5. De verrassende Tsjechische schakelde in de vierde ronde ook al titelverdedigster Maria Sjarapova uit Rusland uit.

Ivanovic won het Franse graveltoernooi in 2008 voor de eerste en laatste keer. Daarna wist de 27-jarige Servische de eindstrijd in Parijs niet meer te halen. Safarova heeft dit jaar op Roland Garros in het enkelspel nog geen set verloren. (ANP)