Nadal ligt eruit – pas voor de tweede keer ooit

foto patrick kovarik/ anp

Novak Djokovic liet gisteren in de kwartfinales van tennistoernooi Roland Garros geen spaan heel van Rafael Nadal, die die dag 29 werd. Het werd 7-5, 6-3, 6-1. In de halve finale ontmoet de Serviër Djokovic de Brit Andy Murray, die in vier sets David Ferrer (Spanje) versloeg. Het is de tweede nederlaag van de Spanjaard Nadal in elf jaar en 72 wedstrijden op Roland Garros. De partij haalde alleen in de eerste set het verwachte niveau. Djokovic is op jacht naar de enige nog ontbrekende grandslamtitel, eerder won hij al de Australian Open, Wimbledon en de US Open. Gisteren werd ook de laatste halve finale in het vrouwentoernooi bekend: favoriet Serena Williams (VS) moet uitkomen tegen de Zwitserse Timea Bacsinszky. Dinsdag plaatsten de Servische Ana Ivanovic en de Tsjechische Lucie Safarova zich al.