Economie

Dit is vandaag belangrijk

Goedemorgen, NRC Q-lezer. Dit is ons dagoverzicht.

Het zou voor het eerst in de geschiedenis van het IMF zijn: een ontwikkeld land dat niet op tijd betaalt. Toch kan het morgen gebeuren, als Griekenland er niet in slaagt 300 miljoen euro ergens vandaan te halen. Is dit het moment van de waarheid?

Heb geduld, zorg dat je mag komen eten en respecteer hiërarchie. Vandaag begint een driedaagse handelsmissie naar India onder leiding van premier Rutte. Drie tips die hij meegereisde Nederlandse ondernemers kan geven.

Doet het kabinet genoeg om de belangen van KLM en Schiphol te beschermen? Staatssecretaris Mansveld van Infrastructuur en Milieu krijgt vandaag kritische vragen van de Tweede Kamer over de Nederlandse luchtvaart. Dit zijn de grootste zorgen.

Poldernieuws

Er komt steeds meer belastende informatie naar buiten over de rol van de NS bij de aanbesteding van het Limburgse openbaar vervoer, schrijft de Volkskrant.

De Belastingdienst is niet zo streng voor ondernemers met een btw-schuld van minder dan 50.000 euro, meldt de Telegraaf.

Nederland zet in op strengere fiscale verplichtingen voor multinationals, kopt het FD.

While you were sleeping… in the US

De tien geboden voor stagiairs bij Barclay’s liggen op straat. Dat zijn volgens Gawker tien redenen om niet voor een bank te werken.

Dit zijn de drie startups die Twitter kunnen redden, schrijft re/code.

Hoe verging het de Netflix-medewerkers die overstapten naar Yahoo? Die kregen hun oude baan terug, meldt The Wall Street Journal.

Veel succes vandaag. Dit dagoverzicht versturen we ook iedere ochtend als nieuwsbrief. Interesse? Meld je dan aan en ontvang hem elke dag om 5:30 uur gratis in je mailbox.