Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.

Voetbal

Dick Advocaat blijft toch nog een seizoen bij Sunderland

Dick Advocaat in zijn tijd als coach bij AZ, in 2014. De trainer heeft vandaag laten weten toch nog een seizoen bij AFC Sunderland te blijven.
Dick Advocaat in zijn tijd als coach bij AZ, in 2014. De trainer heeft vandaag laten weten toch nog een seizoen bij AFC Sunderland te blijven. Foto ANP/EPA/JOAO RELVAS

Dick Advocaat blijft toch wel bij de Engelse club Sunderland. Vorige week gaf de 67-jarige coach nog aan na dit seizoen te stoppen bij de club uit de Premier League. Hij heeft nu bijgetekend voor nog een seizoen.

Het contract is reeds ondertekend, aldus Advocaat in een interview met AD Sportwereld. Advocaat liet vorige week nog weten dat zijn loopbaan bij Sunderland dit seizoen ten einde zou komen. Hij wilde nog als bondscoach aan de slag, waarna geruchten de ronde deden dat Advocaat België zou gaan coachen.

Sunderland was degratiekandidaat

Volgens de coach heeft de leiding van Sunderland hem echter overtuigd om toch nog een seizoen te blijven:

“Ze hebben zo aan me lopen trekken, dat ik niet meer kon weigeren.”

Het nieuws is ook door de club bevestigd:

Twitter avatar SunderlandAFC Sunderland AFC CONFIRMED: Dick Advocaat has signed a one-year deal as #SAFC‘s head coach. READ MORE: http://t.co/aR3nMmwJb6 http://t.co/N2FPsiUkgR
Twitter avatar SunderlandAFC Sunderland AFC ABRACADABRA: #DicksBack …more to follow! http://t.co/r9S8dn70Kl

Advocaat werd in maart dit jaar hoofdtrainer van Sunderland. Hij volgde Gustavo Poyet op, die na een reeks dramatische nederlagen, waaronder een 4-0 tegen Aston Villa, vertrok. De club was op dat moment rijp voor degradatie.

Van de volgende negen wedstrijden verloor Sunderland onder Advocaat echter slechts twee keer. Na een 0-0 tegen Arsenal op 20 mei had Sunderland genoeg punten om ook volgend jaar weer uit te komen in de Premier League.