Cultuur

De tien geboden voor stagiairs bij Barclays liggen op straat

Foto iStock

Wat gebeurde er in de VS terwijl je sliep? Onze correspondenten praten je bij.

Door een lek bij Barclays is de wereld een inzicht rijker over hoe grote zakenbanken er van binnen uitzien. De tien geboden voor zomerstagiairs die een manager van de New Yorkse Barclays Global Power & Utilities-investeerdersafdeling opstelde, liggen namelijk op straat. Gawker grijpt dit aan om te laten zien waarom je nooit, maar dan ook nooit voor banken moet werken.

Een selectie:

5. Never take your jacket off at work. This is investment banking, ladies and gentlemen. Other groups may be more liberal when it comes to summer dress code, unfortunately were not

6. You will be assigned junior “mentors”. It is much appreciated if you would bring breakfast in for your respective “mentor.” Some people are more particular about this than others.

7. I recommend bringing a pillow to the office (yoga mat works as well). It makes sleeping under your desk alot [sic] more comfortable, in the very likely scenario that you have to do that.

Voor Gawker zijn dit geboden die laten zien hoe jonge werknemers uitgebuit worden. Maar gelukkig anderzijds ook mogelijkheden bieden om hun “slavendrijvende” bazen terug te pakken. Denk bijvoorbeeld aan onhygiënische handelingen met het ontbijt dat stagiairs gedwongen voor hen moeten kopen.

De redding van Twitter

Nuzzle, Rex en OneShot. Dat zijn de drie startups die het enigszins kwakkelende Twitter zou moeten kopen om weer helemaal relevant te zijn in Silicon Valley. Althans, dat is volgens re/code de keuze van investeerder Chris Sacca.

De 3,6 miljard dollar die Twitter heeft liggen, moet onder andere besteed worden aan content curator Nuzzle. Die zou een baanbrekende nieuwsfeed mogelijk kunnen maken. Rex zou het bewaren van Twitter-links stroomlijnen door de bewaarmogelijkheden uit te breiden. Oneshot kan gebruikers delen van teksten laten markeren en daarvan een foto op Twitter laten gooien. Drie praktische handelingen die de berichtendienst gebruiksvriendelijker en relevanter maken. Sacca heeft een punt, maar uiteraard zegt de investeerder dit niet zomaar. Hij heeft zelf geïnvesteerd in Nuzzle en Rex.

Toch moet Twitter gaan nadenken over innoverende uitbreidingen van de dienst. In ieder geval om meer gebruikers te werven en aandeelhouders gerust te stellen. De meest recente kwartaalcijfers waren niet erg geruststellend. Sacca denkt overigens niet dat Twitter het alleen gaat redden door startups te kopen. In dit essay legt hij uit wat het bedrijf nog meer zou moeten doen.

Soap bij Netflix en Yahoo?

Het gras is niet altijd groener bij de buren, laat The Wall Street Journal zien. Twee Netflix-medewerkers die vorig jaar overliepen naar Yahoo zijn gewoon weer terug bij hun oude werkgever.

Maar het wordt sappiger. De voormalig vice-president voor IT bij Netflix, Mike Kail, had die twee krachten aangenomen bij zijn nieuwe werkgever. Maar Kail werd afgelopen november onder andere van fraude en omkoping beschuldigd door de streamingdienst. Netflix sleepte de voormalige werknemer voor de rechter. Deze zaak loopt nog.

Volgens The Wall Street Journal werkt Kail inmiddels ook niet meer voor Yahoo. Waarom is niet duidelijk. Hoe de twee voormalige Netflix-werknemers weer terug zijn beland bij hun oude werkgever is ook een raadsel. Maar alles wijst op een sappig verhaal en intriges binnen Silicon Valley. Op 23 juni is er een nieuwe zitting in de zaak tegen Kail.