Cultuur

De organisator van Rotterdamse Dakendagen weet niet wat hij verdient

NRC Q wil alles weten van jouw werkdag. En van die van Léon van Geest (44), organisator van de Rotterdamse Dakendagen die van 11 tot 14 juni plaatsvinden.

Wat verdien je?

“Dat weet ik nog niet eens, want het hangt af van hoe goed de kaartverkoop gaat lopen.”

Wat staat er op de agenda voor vandaag?

“Straks gaan we promotiefilmpjes maken op de verschillende daken in Rotterdam, met de stadsdichteres, Hester Knibbe. Verder moet ik overleggen met Bureau Veiligheid en met de brandweer. Dat gaat over vergunningen die wij nodig hebben.

“We zijn best een veeleisend evenement. Op 43 daken wordt iets georganiseerd, dus eigenlijk zijn dat 43 evenemententerreinen. En ook nog op plekken die soms wat aanpassingen aan een gebouw vereisen.”

Waar sta je nu?

“Ik sta in een hele kleine kantoorruimte in Rotterdam, met uitzicht op het dak van Parking Westblaak, de hoofdlocatie van het evenement. Het is hier vrij vol. Nu zijn we met z’n tweeën, maar soms zijn we wel met acht man. Er staat een grote aannemerstafel waar iedereen omheen zit met laptops, papieren en gedoe.”

Heb je weleens een romance gehad met een collega?

“Haha, vind je het goed dat ik daar niet op reageer?”

Wat is het laatste bericht dat je van een collega kreeg en op welke manier?

“Terwijl we aan het praten zijn, krijg ik via WhatsApp een bericht dat ik een tekstvoorstel moet bekijken voor een blog. Het gaat over een actie waarmee we via de media kaarten weggeven voor een evenement op het dak van de Delftse Poort. Daar gaan we op, maar het heeft beperkte capaciteit. Waarschijnlijk ken je het beter als dat enorme gebouw van Nationale Nederlanden.”

Léon van Geest, organisator van de Rotterdamse Dakendagen, heeft nog een week met weinig slaap voor de boeg.

Een foto die is geplaatst door NRCQ (@nrcqnl) op

Waar heb je deze week het meeste zin in?

“We gaan het programma bekendmaken, dus op welke daken wat te doen is. De app wordt gelanceerd en een plattegrond waar alles op staat. De eerste reacties zijn altijd spannend, misschien zeggen mensen wel ‘nou zeg, zijn het maar 43 daken?’”

Waar zie je deze week het meest tegenop?

“Nog een week met heel weinig slaap. Ik slaap nu tussen de vijf en zes uur per nacht. Dat valt op zich mee, maar achter elkaar telt het wel op. Mijn werk stopt in deze tijd niet voor middernacht.”

Ben je fulltime bezig met het organiseren van dit evenement?

“Nu wel, sinds januari ongeveer. In september vorig jaar zijn we begonnen met het schrijven van de eerste plannen. Ik ben eigenlijk moderator, gespreksleider, je kunt me daarvoor inhuren.”

Leuke rubriek? Eerdere afleveringen lees je hier. Ook over de directeur van Arcadis die het liefst in de kantine eet en dit directielid dat sjouwen door winkelstraten zat is.

Van wie wil jij weten wat hij of zij eigenlijk doet? Of vertel je zelf graag over je werkdag? Laat het ons weten via de knop ‘mail de redactie’.