Cultuur

Bierdrinkende vrouwen zijn niet lomp

Bo&Caro gaan elke dag naar een bedrijf. Ze zijn bij aandeelhoudersvergaderingen, productpresentaties of vrijdagmiddagborrels en willen graag weten: wie is hier belangrijk?

Wat:De Nederlandse Brouwers Vereniging wil dat vrouwen meer bier gaan drinken.
Wie:Directeur Cees-Jan Adema is een campagne gestart.

Ben jij een vrouw en heb jij laatst nog zonder blikken of blozen een biertje besteld? Stoer hoor. Volgens Cees-Jan Adema dan, de directeur van de Vereniging Nederlandse Brouwers. Die liet onderzoeksbureau Edelman Berland zo’n duizend bierdrinkers ondervragen. De uitkomst: voor vrouwen is het minder vanzelfsprekend een biertje te bestellen dan voor mannen. De oorzaak: vrouwen worden gehinderd door sociale conventies en vragen de ober daarom maar liever niet om een glas bier. Arme vrouwen.

Lees ook: Heineken heeft de volgers, de prijzen, maar geen ‘Heerlijk helder’ meer

Adema’s biervrienden

Gelukkig is daar Adema. “De vrouwelijke respondenten vertelden dat ze zich onelegant voelden bij het drinken van bier, onaantrekkelijk dus. Kan dit eigenlijk wel? vroegen ze zich af.” Nou, já dus, aldus Adema. Die ziet een enorme groeimarkt voor zijn bierbrouwersvrienden. Vandaar zijn tweejarige campagne om al die verlegen dames van hun bierangst af te helpen. “Wij gaan ze laten zien dat bier óók voor vrouwen is. En dat het dus wel degelijk elegant is, niet lomp.”

En de Viva

Hoe dan?

Zo:

En zo:

Foto Love Beer

Foto Love Beer

En door daar te zijn waar het vrouwvolk zich ophoudt. In de bioscoop natuurlijk – met z’n allen zwijmelend bij een romantisch drama. “Na de zomer gaan we commercials laten zien voor aanvang van de film waarin vrouwen worden opgeroepen bier te drinken.” En daarna confisqueren ze de vrouwenbladen. “We gaan branded content plaatsen in de Viva.”

Hij wil ze overigens verder nergens toe verplichten hoor, de dames, zegt Adema gauw. “Vrouwen maken natuurlijk gewoon hun eigen keuzes.” Maar hij zou het wel fijn vinden als ze nu gewoon even naar hem luisterden.

Doe de quiz: Hoe groot is jouw bierkennis?