Economie

Uit de collegebanken? Studenten hopen op een baan bij KLM of Google

Foto ANP

KLM wint het van Google. Onder economie- en bedrijfskundestudenten dan. Die willen na hun studie het liefst bij de luchtvaartmaatschappij aan de slag. Google - vorig jaar nog de favoriete werkgever van zakelijke én technische studenten - blijft wel het populairst onder ingenieurs in spe.

Dat blijkt uit onderzoek van Universum Global onder ruim 12.000 studenten op 32 Nederlandse hogeronderwijsinstellingen. Het onderzoeksbureau liet hen een top-5 (uit een lijst van circa 130 werkgevers) maken van de bedrijven waar zij na hun studie willen werken.

Zakelijke studies

KLM, Google en Heineken voeren de carrièrelijstjes van business-studenten aan. De consumentenindustrie - Unilever, Coca-Cola en l’Oréal bijvoorbeeld - verliest aan populariteit. Ook Schiphol en de Rijksoverheid zijn dit jaar juist meer in trek.

Technische studies

Werken bij Google, Philips en Shell dat willen technische studenten dit jaar bijna allemaal wel. De overheid en semi-overheid (TNO) zijn minder gewilde werkgevers dan een jaar eerder. Apple, Microsoft en ook hier KLM staan dit jaar juist hoger op de lijstjes.

Misschien is Google hierom zo populair: Vier lessen van Google: zo ga je om met je personeel