Williams en Bacsinszky door naar halve finale Roland Garros

Serena Williams schreeuwt het uit na haar overwinning in de kwartfinale op de Italiaanse Sara Errani.
Serena Williams schreeuwt het uit na haar overwinning in de kwartfinale op de Italiaanse Sara Errani. Foto Reuters/Jean-Paul Pelissier

Serena Williams heeft de halve finales van het grandslamtoernooi van Roland Garros bereikt. De Amerikaanse, als eerste geplaatst, won in twee sets van de Italiaanse Sara Errani (17e geplaatst): 6-1, 6-3. Williams speelt in de halve finale tegen de Zwitserse Timea Bacsinszky (24e geplaatst).

Twitter avatar rolandgarros_FR rolandgarrosFR C’est gagné pour Serena. 6-1 6-3 en 1h06. Elle jouera en demies Bacsinszky ou Van Uytdanck #RG15 http://t.co/33rVTdUQAC

Eerder won Williams het tennistoernooi in Parijs al in 2002 en 2013. In de drie voorgaande rondes van de huidige editie leek ze echter slechts een schim van de beste tennisspeelster van de wereld. Telkens verloor ze de eerste set, waarna ze de wedstrijd uiteindelijk moeizaam toch nog wist te winnen. Vandaag was daar echter geen sprake van. Williams wist het aantal unforced errors te beperken (23) en zette daar flink wat winners (39) tegenover. In ruim een uur was de partij voorbij. Het was alweer de negende keer in net zoveel pogingen dat Errani verloor van Williams.

In de halve finale treft de Amerikaanse dus Timea Bacsinszky. Zij maakte een einde aan het sprookje van de opgeplaatste Belgische Alison van Uytvanck. De Zwitserse won met 6-4, 7-5.

Twitter avatar rolandgarros Roland Garros The dream run continues for @TimiBacs, d. #VanUytvanck 6-4 7-5 in 1h46m. Next plays #Serena #RG15 http://t.co/gUNBXhN1w4

Een absolute kraker

Gisteren plaatsten de Servische Ana Ivanovic (7e) en de Tsjechische Lucie Safarova (13e) zich al voor de laatste vier. De halve finales in het damestoernooi worden morgen gespeeld.

Vandaag komen ook de mannen in de resterende twee kwartfinales in actie. De een is een absolute kraker: de beste tennisser van de wereld op dit moment, Serviër Novak Djokovic (1e geplaatst), tegen de beste gravelspeler ooit, Rafael Nadal (6e) uit Spanje. In de andere kwartfinale spelen de Brit Andy Murray (3e) en Spanjaard David Ferrer (7e) tegen elkaar. Gisteren plaatsten de Zwitser Stan Wawrinka (8e) en de Franse thuisfavoriet Jo-Wilfried Tsonga (14e) zich voor de halve finales. Die worden vrijdag afgewerkt.