Prettig afwijkende romkom

Als Nancy door net gescheiden veertiger Jack wordt aangezien voor zijn date, besluit zij daarin mee te gaan. Dus gaan ze samen Londen in, waarbij er flink wat biertjes en tequila worden weggetikt. Die alcoholinname is een teken dat Man Up op een prettige manier afwijkt van de standaard romantische komedie. Ook de hoofdrolspelers zijn niet de gladde acteurs die je vaak (terug)ziet in het genre. Jack wordt gespeeld door de innemende Simon Pegg (Shaun of the Dead, Hot Fuzz), wiens productiemaatschappij de film ook produceerde. De Amerikaanse actrice Lake Bell had eerder wat bijrollen in middelmatige Amerikaanse romkoms, maar doet het goed als licht neurotische vrouw die het geloof in de liefde al bijna heeft opgegeven. Naast haar sociale onvermogen zijn Nancy’s culturele voorkeuren en vreemde gevoel voor humor voor veel mannen afschrikwekkend. Maar met Jack is er meteen een klik als hij haar obscure verwijzing naar een film ogenblikkelijk herkent.

Man Up is op z’n leukst als de twee kroegen bezoeken en ruziën over van alles en nog wat, waarbij de situatie op scherp wordt gezet als uitkomt dat Nancy zich voordoet als iemand anders. Toch blijft er het knagende gevoel dat er meer in had gezetten als er nog even met een stofkam door het script was gegaan.