Ouderwets nazi’s rammen

‘Een aanrader voor liefhebbers van goede slechte smaak.’ Zo beschreef deze krant in januari 2014 de allereerste van Kung Fury: een retro-futuristische vechtfilm die uitblinkt in slechte dialogen, knipogen naar David Hasselhoff en absurd geweld. Sinds vorige week is dit gecrowdfunde Zweedse pareltje in zijn geheel gratis te bekijken op YouTube. De hype rond de film is niet compleet zonder een game. Kung Fury is een simpele knoppenrammer die bestaat uit het kapot schoppen en slaan van een oneindige stroom aan nazi’s. En dat is verrassend leuk én uitdagend, want er komt een ongezonde hoeveelheid tijd en strategie bij kijken om langer dan vijf minuten in leven te blijven. De graphics doen – geheel in de retrostijl van de film - denken aan oude klassiekers als Sega’s Streets of Rage of Neo Geo’s Fatal Fury-reeks. Door de bolling van de beelden lijkt het ook net alsof gebruikers Kung Fury spelen op een arcadekast.