Video: housen met Willem-Alexander. Handjes in de lucht

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima samen met Sunnery James (L) en Ryan Marciano (R) achter de draaitafels tijdens een showcase in het Pritzker Pavilion.
Koning Willem-Alexander en koningin Máxima samen met Sunnery James (L) en Ryan Marciano (R) achter de draaitafels tijdens een showcase in het Pritzker Pavilion. Foto ANP / Robin van Lonkhuijsen

Koning Willem-Alexander had er zin in gisteren in Chicago. Na een diner en toespraak bij een evenement over het Nederlandse exportproduct house, dook hij zelf achter de draaitafels. Samen met Máxima. Handjes in de lucht.

Terwijl het Nederlandse duo Sunnery James en Ryan Marciano aan het draaien was in Jay Pritzker Pavilion in het Millenium Park, kwamen Willem-Alexander en koningin Máxima het podium op. Willem-Alexander pakte de koptelefoon, zette een lekker deuntje in en zweepte het publiek op met zijn rechterhand.

“Housemuziek is een van de mooiste dingen die Chicago deze wereld heeft gegeven”, zei Willem-Alexander eerder op de avond. “In Nederland is de muziek ook erg populair, zoals jullie wellicht weten. We hebben een aantal wereldberoemde dj’s voortgebracht. Vanavond een voorproefje hiervan.”

Sunnery James moest na afloop even bijkomen van het koninklijke intermezzo. “De housemuziek is hier in Chicago tot stand gekomen en dan komen de koning en koningin ineens langs in de dj booth. Dit is een van de hoogtepunten die ik heb meegemaakt. Wat moet er nu nog gebeuren?”

Willem-Alexander en Máxima zijn voor een driedaags bezoek in de VS. Maandag werden ze ontvangen door Obama. Vandaag zijn ze nog in Chicago.