Economie

Herken jij Apple, Uber en Google aan hun kantoor?

Foto Bestor Architecture/Jasper Sanidad

Open ruimtes, zitzakken, strak design, felle kleuren. En véél jonge mensen met laptops van Apple. Bij het Nieuwe Werken hoort een beetje nieuw kantoor. Geen stevige bureaus met zware computers en familiefoto’s dus, maar lichte flexplekken en graffiti op de muur. Ook al is nog helemaal niet zeker of het Nieuwe Werken wel werkt, in veel kantoren is de omgeving er al op aangepast. Zeker bij techbedrijven.

En in navolging van Silicon Valley toveren ook andere bedrijven hun kantoren om tot ruimtes die “werknemers inspireren” en “de cultuur van het bedrijf reflecteren”. Dixit Uber (dat inmiddels een nóg nieuwer hoofdkantoor bouwt):

“Our new office has been developed to reflect our company’s culture and includes open plan seating, collaborative meeting spaces, and a ¼ mile track around the floor for “walk and talks”.”

Maar blijft er in een tijd van zitzakken nog wel iets eigens over? NRC Q maakt een quiz. Herken jij het bedrijf aan zijn kantine, werkplekken of loungeruimte?

Foto’s: Reuters, AP Uber, Foto Inaba Inc, Greg Irikura, Mark Zuckerberg (Facebook), Reuters, Bloomberg, Bestor Architecture/Jasper Sanidad, Bloomberg, ANP, Reuters