Feeëriek en verslavend

Eigenlijk heeft Amy the Starry Archer weinig te bieden voor gebruikers die spellen als Grand Theft Auto, Clash of Clans, Monument Valley of Hearthstone Heroes spelen. Daarvoor is deze game van ontwikkelaar GREE waarschijnlijk te schattig en te simpel geanimeerd. In Amy the Starry Archer stapt de gebruiker in de schoentjes van de gelijknamige fee die tussen de wolken en boven pittoreske dorpjes vliegt. Met pijl en boog schiet Amy felgekleurde monsters uit de lucht. Kortom: een spel voor kinderen. Maar raak schieten vereist een zekere vaardigheid die ook oudere spelers uitdaagt. En die uitdaging is verslavend. Zeker als je ook obstakels moet ontwijken terwijl je mikt. Deze moeilijkheidsgraad doet het flinterdunne verhaal vergeten. Amy the Starry Archer is niet het mooiste of ingewikkeldste spel dat te vinden is voor Android of iOS-apparaten, maar de kracht ligt juist in de eenvoud.