Ontkoppeld in de 4018

Ik moest overstappen op Utrecht Centraal, ik was op weg naar Maastricht. Toen ik perron 15 opkwam zag ik dat de trein naar Heerlen van 09.53 uur gereedstond en dacht: ach, die kan ik ook wel gebruiken. Ik stapte in een vrij rustige coupé waar enkele mensen inzaten, onder wie jij en je vriendin of zoals jij haar onderweg een keer had genoemd: ‘lotgenoot’.

Ik had een zitting bemachtigd schuin tegenover je aan de linkerkant. Je keek met jouw mooie gezicht in de richting van het zuiden, dus de kant waar we naar toe gingen, waardoor ik je af en toe tussen de stoelen door kon zien.

In Eindhoven werd het achterste treinstel ontkoppeld waarbij jullie nog eventjes twijfelden of jullie wel in het goede treinstel zaten, wij zaten in de 4018.

De reis was voor mij tot aan Roermond, waar ik helaas moest uitstappen. Hopelijk lees je dit, want ik zou je dolgraag willen leren kennen.