Nederlandse hulpverlener omgekomen bij helicrash in Nepal

De helikopter die slachtoffers van de crash vervoert landt bij een ziekenhuis in Kathmandu.
De helikopter die slachtoffers van de crash vervoert landt bij een ziekenhuis in Kathmandu. Foto Reuters / Navesh Chitrakar

Bij een helikoptercrash in Nepal is vandaag een Nederlandse hulpverlener omgekomen. Het slachtoffer, volgens Nepalese media een vrouw, werkte voor Artsen zonder Grenzen. De hulporganisatie laat op haar site weten dat meerdere hulpverleners van Artsen Zonder Grenzen zijn omgekomen.

Het toestel stortte neer in het district Sindhupalchok. De hulpverleners hadden net goederen afgeleverd voor aardbevingsslachtoffers in Dolakha, schrijft de nieuwssite Ekantipur.com. Volgens sommige berichten raakte het toestel een hoogspanningskabel tussen bergen.

Reddingswerkers van het Nepalese leger hebben de plek van de crash bereikt en de vier lichamen geborgen. Het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken bevestigde later op de avond dat er een Nederlandse vrouw is overleden. Het slachtoffer is 32 jaar en komt uit Eindhoven, schrijft persbureau ANP.