Lekker Weertje

Erwin Kroll – 26 jaar lang weerman van de NOS – keerde in 2014 terug op televisie met het programma Lekker Weertje van Omroep MAX. Dat beviel goed, want hij is terug voor een tweede seizoen, wederom met kompaan Philip Freriks.

Kroll en Freriks gaan in het programma op zoek naar interessante weerfenomenen. Freriks stelt de vragen en Kroll mag daarna uitleg geven, zoals hij dat al die jaren ook graag in het journaal deed. De zesdelige reeks begint in Zeeland met een aflevering over wind.

Het duo bezoekt de orkaanmachine van deltapark Neeltje Jans om zware windstoten te ondergaan. Freriks: „Erwin, heb jij wel eens in windkracht twaalf gestaan?” Kroll: „Nee, en ik vind het best spannend.” In de tunnel proberen ze een tentje op te zetten bij een windsnelheid van 133 kilometer per uur. Dat gaat niet zo lekker („Ho… ho ho!”).

Ook maken ze een tochtje met de reddingsbrigade KNRM bij de Oosterscheldekering. Daar springt Philip Freriks (70) in het koude water van de Noordzee.

Thijs Schrik