In beeld

Grote scheepsramp in China

Een passagiersschip met 458 mensen aan boord is vannacht gezonken op in de Chinese rivier de Yangtze. Drie mensen zijn door duikers levend uit het schip gehaald. Reddingswerkers hoorden geschreeuw. In totaal zijn vijftien mensen gered, onder wie een 85-jarige vrouw. Vijf lichamen zijn geborgen. Er worden dus nog honderden mensen vermist. Het schip was op weg van Nanjing naar de zuidwestelijke stad Chongqing. Aan boord waren veel ouderen die een tocht zouden maken van Shanghai en van daaruit de bus zouden pakken naar Najing, waar ze zouden vertrekken naar Chongqing. Familieleden zijn bij elkaar gekomen bij een reisbureau in Shanghai, en later bij een regeringsgebouw, in de hoop meer informatie te krijgen. Ook de kapitein heeft het overleefd. Meer dan 50 boten en 3.000 mensen zijn bij de reddingsoperatie betrokken.
Familieleden van de passagiers op het gezonken schip.
Reuters / Stringer
Paramilitairen staan klaar om naar de provincie Hubei af te reizen om te helpen bij de reddingsoperatie.
Reuters / Stringer
Een 85-jarige vrouw wordt door duikers gered uit het gezonken schip op de Yangtze-rivier.
Reuters
Premier Li Keqiang bespreekt met experts het reddingsplan aan boord van zijn vliegtuig.
Reuters
Reddingswerkers gaan op bootjes op zoek naar passagiers.
Reuters
Reddingswerkers gaan op bootjes op zoek naar passagiers.
AP
Reddingswerkers helpen een overlevende uit het water. Een aantal mensen zijn gered doordat reddingswerkers geschreeuw hoorden uit het gekapseisde schip.
AP / Cheng Min
Familieleden van passagiers die aan boord zaten van het gekapseisde schip wachten op informatie.
AFP