E.L. James kondigt vervolg ‘Vijftig tinten grijs’ aan

Het boek Vijftig tinten grijs van auteur E.L. James. ANP SANDER KONING

Er komt een vervolg op de Vijftig tinten grijs-trilogie. Dat meldt The Guardian.

Het nieuwe boek, dat James hoogstpersoonlijk op Twitter aankondigde, wordt verteld vanuit het perspectief van zakenman Christian Grey. Hij is de man die met medewerker en student Anastasia Steele een sm-relatie begint. In de eerste drie boeken stond haar perspectief centraal.

In een persverklaring laat James weten voor het perspectief van Grey te kiezen, vanwege diens ‘complexe karakter’ en het feit dat lezers volgens haar nog altijd ‘gefascineerd zijn door zijn behoeftes en motivaties’:

‘Ook, zoals iedereen weet die ooit in een relatie heeft gezeten, zijn er twee kanten aan ieder verhaal. Het was ontzettend leuk om weer terug te keren naar my happy place - schrijven, met Christian en Ana samenzijn in hun universum.’

Het nieuwe boek heet Grey. De Engelse editie verschijnt op 18 juni. De Nederlandse in juli bij Prometheus. Van de Fifty Shades of Grey-boeken werden wereldwijd 125 miljoen exemplaren verkocht.