Winnaar Idols lichtte ouderen op

Duitse Idolswinnaar Severino SeegerFoto EPA
Duitse Idolswinnaar Severino SeegerFoto EPA

De winnaar van de Duitse Idols, Severino Seeger, stond vanmorgen voor de rechter in Frankfurt omdat hij bejaarden zou hebben opgelicht.

Zo meldt persbureau DPA. De zingende IT-chef uit Wächtersbach was een tv-held toen hij op 16 mei de finale van Deutschland sucht den Superstar won. Nu blijkt dat hij in 2013 in een oplichtersbende zat.

De charmezanger en zijn kompanen benaderden ouderen als ‘bankmedewerkers’ en zeiden dat er iets mis was met hun pinpas. De slachtoffers leverden hun passen in en gaven hun pincodes. Het oudste slachtoffer is 88 jaar.

Seeger fungeerde als incasseerder: hij haalde het geld van de rekeningen. De buit zou honderd duizend euro bedragen. Seeger zou er 19.000 euro aan hebben overgehouden. Verschillende van de negen bedeleden zouden reeds veroordeeld zijn.

Boulevardkrant Bild heeft slachtoffers opgespoord en heeft ze de schade vergoed. Tegen de krant zei de Idolswinnaar: „Ik betreur wat ik heb gedaan, en zal het geld tot de laatste cent terugbetalen.”

RTL, de omroep die de talentenshow uitzendt, heeft verklaard dat Seeger zijn hoofdprijs van 500.000 euro moet teruggeven.

De 28-jarige Seeger volgde de kapperschool, maar brak zijn studie af om magazijnbediende te worden. Hij zong in een Blues Brothers tribute band en heeft sinds 2014 zijn eigen band Beat Sev’n.