Economie

Dit schrijven andere media vandaag

Foto ANP

Wat zijn de belangrijkste zakelijke verhalen in andere media?

ING kondigt ontslaggolf aan

Honderden medewerkers van de ING verliezen hun baan. Dat berichten verschillende Nederlandse media op basis van een bericht van De Telegraaf. De bank maakt de ontslagen dinsdag bekend.

In het vorig jaar november aangekondigde reorganisatieprogramma verdwijnen ruim 2.700 banen: 1.700 vaste banen en 1.075 flexibele banen. Op 15 juni gaat de nieuwe organisatie van start, meldt De Financiële Telegraaf. Volgens een woordvoerder is dit het begin van de ‘grote beweging van reorganisatie die we in november hebben aangekondigd’.

Per 15 juni gaan 400 tot 500 banen verloren. Mensen die boventallig worden verklaard, blijven nog negen maanden in dienst van de ING en worden geholpen bij het zoeken naar ander werk.

Gezond: kantoorwandelen

Even een rondje kantoorwandelen na de lunch is hartstikke gezond, meldt de Volkskrant. Brits onderzoek toont aan dat twee uur ‘lichte beweging’ tijdens kantooruren kan leiden tot een lager risico op hart- en vaatziekten, diabetes en sommige kankersoorten.

Het liefst zouden werknemers vier uur per dag moeten bewegen. Dat is goed te doen voor verpleegsters, leraren en fabrieksarbeiders, maar op een kantoor komt een werknemer bij lange na niet aan die beweging. Mede-auteur Gavin Bradley in de Volkskrant:

Van alle tijd die we zittend doorbrengen is dat 70 procent op het werk. Daar kunnen we dus het best beginnen om dat terug te brengen.

Bradley is groot voorstander van bureaus die in hoogte verstelbaar zijn en van waarachter je staand kunt werken. Maar de hele dag staan is ook weer niet goed: daar kun je rugklachten van krijgen. Even wandelen of van houding veranderen is het beste.

Jérôme Valcke verdachte in FIFA-schandaal

De rechterhand van FIFA-voorzitter Sepp Blatter heeft zich schuldig gemaakt aan omkoping. Secretaris-generaal Jérôme Valcke zou de ‘hoge FIFA-medewerker’ zijn waarover is gesproken in het FBI-onderzoek naar omkoping bij de wereldvoetbalbond. Dat meldt het Algemeen Dagblad op basis van The New York Times.

De Franse Valcke zou 9,1 miljoen euro van de FIFA hebben gestort op een rekening van Jack Warner, een van de hoofdverdachten in het onderzoek. Hij zou smeergeld hebben aangenomen in ruil voor de toewijzing van het WK van 2010 aan Zuid-Afrika. Valcke ontkent dat hij verantwoordelijk is voor de betaling.