Sport

Dit is vandaag belangrijk

Foto EPA

Goedemorgen, NRC Q-lezer. Dit is ons dagoverzicht.

Van astronaut tot anchor, van Oprah tot Obama: allen mochten de afgelopen weken afgestudeerden van Amerikaanse universiteiten toespreken. NRC Q filterde de elf beste lessen.

Niet alleen ferries vol vakantiegangers meren aan op het Griekse eiland Kos. De afgelopen dagen bereikten ook honderden vluchtelingen in gammele bootjes het strand. Een gevaar voor het toerisme?

Christoph Müller - bijnaam ‘Terminator’ - is de man die je belt als je luchtvaartmaatschappij ten onder gaat. Nu moet de Duitse crisismanager Malaysia Airlines redden.

Poldernieuws

Er komt een grote ontslaggolf bij ING aan, melden verschillende media na een bericht in De Telegraaf: 2.700 banen verdwijnen.

De Volkskrant vermoedt een nieuwe trend: kantoorwandelen. Hartstikke gezond volgens Brits onderzoek.

FIFA-topman Jérôme Valcke zou een grote rol spelen in het omkoopschandaal, meldt het AD.

While you were sleeping… in the US

Hij verdient meer dan Apple’s Tim Cook, maar niemand kent zijn naam. Daarom vindt CNNMoney het tijd voor een profiel van David Zaslav, de best betaalde CEO van de VS.

Bellen we binnenkort allemaal met onze jas? Als het aan Levi’s en Google ligt wel. Zij werken samen aan ‘interactieve kleding’. The Verge is enthousiast.

De magazijnmedewerkers van Amazon halen opgelucht adem. Ze doen het nog altijd beter dan robots, schrijft Quartz.

While you were sleeping… in Asia

Kippen van kiprestaurant KFC zouden zes poten hebben. Chinese media die dat soort geruchten verspreidden moeten zich in de rechtszaal verdedigen, meldt China Daily.

Japanse bedrijven zoals Mitsubishi en Sumitomo nemen steeds meer externe bestuurders aan, inventariseert Nikkei Asian Review.

Er komt een enorme ontslaggolf aan bij de bank HSBC. Volgens de South China Morning Post weet niemand nog waar de 10 tot 20 duizend ontslagen vallen.

Veel succes vandaag. Dit dagoverzicht versturen we ook iedere ochtend als nieuwsbrief. Interesse? Meld je dan aan en ontvang hem elke dag om 5:30 uur gratis in je mailbox.