In beeld

17 jaar Sepp Blatter in foto’s

Afgelopen vrijdag werd hij nog herkozen als voorzitter van de wereldvoetbalbond FIFA, maar misschien wist Sepp Blatter toen al dat het zijn laatste glorieuze moment zou zijn. Vanavond maakte de 79-jarige bekend op te stappen wegens gebrek aan mandaat uit een groot deel van de voetbalwereld. Blatter vertrekt op het moment dat de FIFA verwikkeld is in een groot corruptieschandaal waar zowel de FBI als Zwitserland onderzoek naar doet. Blatter was zeventien jaar aan de macht. Tijdens zijn voorzitterschap is veel discussie geweest over omstreden beslissingen door de FIFA zoals de organisatie van het WK in Zuid-Afrika in 2010, Rusland in 2018 en Quatar in 2022.
Blatter omhelst Pele in 1989 als secretaris-generaal van de FIFA terwijl deze een strootje trekt voor het WK in 1990 in Rome.
AP/Giulio Broglio
Blatter overhandigt paus Johannes II een FIFA-vlaggetje tijdens een privébezoek aan het Vaticaan in 2000.
AP /Arturo Mari
Blatter in een Londens hotel in 2005.
AP/Sergio Dionisio
Blatter mist de bal in het Allianz Arena stadion in Munich in 2005.
AP/Diether Endlicher
Blatter krijgt een traditionele Indiaas hoofddeksel aangeboden tijdens de zeventigste verjaardag van het Indiase voetbal in 2007.
AP/Manish Swarup
Blatter poseert een paar dagen voor de opening van het WK in München bij het mediacentrum in 2006.
AFP/ PHOTO LLUIS GENE
Blatter (C), UEFA -voorzitter Michael Platini (L) en de Duitse voetballer Franz Beckenbauer (R) tijdens de tiende editie van het 'Sepp Blatter Toernooi' tussen de FIFA en Team 2000 in Ulrichen in 2007.
EPA/LAURENT GILLIERON
Blatter krijgt een wereldbol nadat hij opnieuw gekozen is als voorzitter van de FIFA in 2007.
EPA/STEFFEN SCHMIDT
UEFA-voorzitter Michael Platini (C) en Blatter na afloop van de finale van de Champions League tussen winnaar Manchester United en Chelsea in het Luzhniki stadion in Moskou in 2008.
AFP /MICHAEL STEELE
De Zuid-Afrikaanse president Nelson Mandela geeft Blatter de onderscheiding Order of Good Hope in 1998 in Johannesburg voor zijn rol om de organisatie van het WK in 2010 aan dat land te geven.
AFP / ANDREAS VLACHAKIS
Blatter houdt de WK-beker vast tijdens een briefing in 2010 in Pretoria, Zuid-Afrika.
FIFA /presidency
Blatter in 2010 tijdens een persconferentie in Zurich.
EPA/STEFFEN SCHMIDT
Blatter bij het 61e FIFA-congres in Zwitserland in 2011.
REUTERS/Christian Hartmann
Blatter tijdens de openingsceremonie van een trainingscentrum in Guatemala stad.
AFP / Mynor de Leon
Blatter knipt een touwtje door waarmee een sloopkogel vastzat om het begin te markeren van de sloop van het oude FIFA-kantoor in Zürich.
AP/Michael Probst
Blatter schudt de hand van de Russische president Poetin in 2010 nadat Rusland gekozen is om het WK in 2018 te organiseren.
AFP/ KURT SCHORRER
Blatter speelt een partijtje voetbal met Palestijnse kinderen in Ramallah vorige maand. De Palestijnse voetbalbond wilde dat Israël wordt geschorst omdat het Palestijnse spelers en functionarissen moeilijk maakt te reizen tussen de Westelijke Jordaanoever en de Gazastrook. Blatter probeerde te bemiddelen tussen beide partijen.
AFP / ABBAS MOMANI
Blatter (R) geeft de WK-beker aan sjeik Hamad bin Khalifa Al-Thani, de emir van Qatar in 2010, nadat bekend werd dat het land het WK in 2022 mag organiseren.
EPA/WALTER BIERI
Blatter maakt een overwinningsgebaar afgelopen vrijdag nadat hij herkozen is tijdens het 65e FIFA-congres in de Hallenstadion in Zürich.
AP/ Walter Bieri/Keystone
Blatter vanavond nadat hij zijn aftreden als FIFA/voorzitter heeft bekendgemaakt. REUTERS/Ruben Sprich