Trainer Excelsior vertrekt naar Engeland

Foto: ANP / Jan Kok

De trainer van Excelsior, Marinus Dijkhuizen, vertrekt per direct naar de Engelse club Brentford FC, die uitkomt in de één-na-hoogste divisie. Dat maakte de voetbalclub uit het Rotterdamse Kralingen vandaag bekend.

Dijkhuizen stond anderhalf seizoen aan het roer bij de Rotterdammers. Na het vertrek van Jon Dahl Tomasson leidde hij de club terug naar de eredivisie. Dit seizoen wist hij de club - weliswaar nipt - op het hoogste niveau te houden.

Afgelopen winterstop verlengde Dijkhuizen zijn contract nog met twee jaar. Brentford betaalt de Rotterdamse club dan ook een “flinke afkoopsom”.

Volksclub

Dijkhuizen kwam op de radar van Brentford door zijn goede statistieken met Excelsior. Inmiddels is hij vier keer in Londen geweest voor een gesprek.

“Dit is een unieke kans die ik niet kan laten lopen. Die club heeft mij begin april rechtstreeks benaderd. Ik heb Excelsior toen meteen ingelicht dat ik zou meegaan in de sollicitatieprocedure. Dat leek mij goed voor mijn ervaring. Toen kon ik nog niet bedenken dat ze voor mij, als relatief onervaren trainer, zouden kiezen.”

Toevallig bezocht hij de club eerder al als bezoeker:

“We stonden daar op de staantribune en dat was geweldig. Het is een echte volksclub. De visie van de club spreekt mij enorm aan en het is natuurlijk een droom om in Engeland en Londen te werken. De club is ambitieus en wil binnen twee jaar promoveren naar de Premier League.”