Madre mía, Messi! Wat een geweldige Goal van het Weekend weer

De wat jongere generatie vraagt zich wel eens af of liefhebbers die Pelé, Cruijff of Maradona bewust meemaakten op het moment zelf voldoende bewustzijn konden kweken van de grootsheid van deze spelers. En beseffen we nu eigenlijk hoe uniek de periode ‘Messi’ is?

Tsja, wat doe je eraan? Ga er maar aan staan, zo'n ontketende Messi.
Tsja, wat doe je eraan? Ga er maar aan staan, zo'n ontketende Messi. ANP / Alberto Estevez

De wat jongere generatie vraagt zich wel eens af of liefhebbers die Pelé, Cruijff of Maradona bewust meemaakten, op het moment zelf voldoende bewustzijn konden kweken van de grootsheid van deze spelers. En beseffen we nu eigenlijk hoe uniek de periode ‘Messi’ is?

De tijd zal het leren, zoals de klok ons eveneens vertelt dat we het einde naderen van weer een seizoen Goal van het Weekend. De spoeling wordt dunner nu steeds meer kicksen even worden ingeruild voor de luxejachten, potjes strandvoetbal of natuurlijk Ibiza. Maar als we de komende paar weken nog verwend worden als dit weekeinde, tekenen we direct.

3. Roberto Pereyra (Juventus)

Een van de talentvolle Argentijnen die na het WK van afgelopen zomer als vers bloed werd uitgenodigd voor het nationale team. Pereyra is vaste keus onder bondscoach Gerardo Martino, maar als huurling van Udinese in het Juventus van Max Allegri lang niet altijd basisspeler. In de slotwedstrijd van de Serie A probeerde hij z’n trainer in elk geval te overtuigen van het nut de koopclausule van 14 miljoen euro te activeren.

2. Alexis Sánchez (Arsenal)

Wát een aankoop van Arsene Wenger is het gebleken. Geen ruimte meer voor hem bij FC Barcelona na het aantrekken van Luis Suárez en de Fransman had dringend behoefte aan een transfer die echt wekelijks het verschil zou maken. Sánchez is die aankoop gebleken. Met een type uithaal die zijn handelsmerk begint te worden knalde hij The Gunners zaterdag naar de tweede FA Cup op rij.

1. Lionel Messi (FC Barcelona)

Introductie overbodig. Barça is op weg naar de treble, en hard ook. Giorgio Chiellini, Leonardo Bonucci, Stephan Lichtsteiner en Patrice Evra zullen, met ’t oog op de Champions League-finale, deze week allicht eens gillend wakker worden. Wat begin je in godsnaam tegen Messi als-ie z’n avond heeft? En als je de reuzenslalom in de bekerfinale tegen Bilbao ziet, kunnen Claudio Marchisio, Arturo Vidal en Paul Pogba ook gerust zorgelijk gaan kijken. Want als Hij z’n doelpunten tegenwoordig al rond de middenlijn gaat aanvangen..: good luck.