Zuid-Koreaanse Ji Young Lim wint

De Zuid-Koreaanse violiste Ji Young Lim won zaterdag in Brussel de Koningin Elisabethwedstrijd. Dat maakte juryvoorzitter Arie Van Lysebeth in het Paleis voor Schone Kunsten bekend. De uitreiking verliep rommelig, omdat abusievelijk, door de naamsverwantschap, eerst de Zuid-Koreaanse Ji-Yoon Lee op het podium werd geroepen. De Oekraïener Oleksii Semenenko werd tweede, Amerikaan William Hagen derde. Stephen Waarts (Nederland/VS) werd vijfde en won de VRT-publieksprijs. (NRC)

Correcties en aanvullingen

Koningin Elisabeth

In Koningin Elisabethwedstrijd: Zuid-Koreaanse Ji Young Lim wint (1/6, p. C4) staat dat per abuis de Zuid-Koreaanse Ji-Yoon Lee op het podium werd geroepen. De juryvoorzitter noemde echter de juiste winnares, waarna de verkeerde violiste zelf het podium opliep.