Grote emoties bij Florence + Machine

Florence Welch is een zangeres die grote emoties kan vertolken met een stem als een klok. Op het derde album van Florence + the Machine gaat ze haar demonen te lijf. Bijna alle nummers op How Big, How Blue, How Beautiful werken toe naar een groots crescendo van galmende zang en een overweldigende instrumentatie, vormgegeven door Arcade Fire-producer Marcus Dravs die kathedralen van geluid bouwt rondom het drama dat Florence oproept met haar glasheldere, confronterende zang.

In St. Jude richt ze zich tot de beschermheilige van de verloren zielen. In Ship To Wreck en Third Eye vraagt ze met stemverheffing om verlossing, verlichting van haar pijn en een reddingslijn om haar uit de storm te trekken. Ze overweldigt de luisteraar met de angsten die haar wakker houden. Het mooi kleine liedje Long & Lost komt als een welkome afwisseling tussen al die turbulentie, op een plaat die zo persoonlijk is dat het pijn doet.