Dost scoort en wint met Wolfsburg Duitse beker

Bas Dost heeft met VfL Wolfsburg de Duitse beker veroverd. De Nederlandse spits maakte zelf het derde doelpunt in de finale tegen Borussia Dortmund: 3-1. Alle treffers in het Olympiastadion van Berlijn vielen zaterdag in de eerste 45 minuten. Voor Wolfsburg, de landskampioen van 2009, was het de eerste winst van de DFB-Pokal.

Borussia Dortmund kwam vroeg op voorsprong door een fraai doelpunt van Pierre-Emerick Aubameyang. Luiz Gustavo bracht Wolfsburg halverwege de eerste helft langszij, waarna Kevin De Bruyne en Dost de groen-witte formatie van trainer Dieter Hecking en diens assistent Ton Lokhoff naar de winst leidden. Dat betekende dat trainer Jürgen Klopp zonder prijs afscheid moest nemen van Dortmund.

In Spanje won FC Barcelona na de landstitel ook de Spaanse beker. De ploeg van trainer Luis Enrique was zaterdag in de finale in het eigen Camp Nou veel te sterk voor Athletic Bilbao: 3-1. Lionel Messi opende in de twintigste minuut de score na een prachtige dribbel langs vier verdedigers. Neymar verdubbelde de voorsprong na 35 minuten op aangeven van Luis Suárez, Messi besliste de ongelijke strijd een kwartier voor tijd.

In Engeland was Arsenal oppermachtig in de Cup Final tegen Aston Villa van Ron Vlaar: 4-0. De ploeg uit Londen kwam vlak voor rust op voorsprong door een doelpunt van Theo Walcott. Na rust voerden Alexis Sánchez en Per Mertesacker de score verder op. In blessuretijd maakte Olivier Giroud de 4-0. (ANP)