Banken doen onderzoek naar FIFA-gelden

De Britse bank Barclays, hoofdsponsor van de Engelse Premier League, onderzoekt of het betrokken is bij corrupte praktijken binnen de FIFA. Ook bankiers Standard Chartered en HSBC doen intern onderzoek. De twee banken worden samen met nog een grote Britse speler op de financiële markt, HSBC, genoemd in het FBI-rapport dat afgelopen week leidde tot de arrestatie van zeven FIFA-officials. Ze worden door de Amerikanen niet beschuldigd, maar zijn mogelijk gebruikt voor financiële wanpraktijken die via deze banken zijn gepleegd. Barclays, Standard Chartered en HSBC bekijken volgens de Britse krant de The Telegraph specifiek of de details uit het FBI-rapport over vermeende corrupte transacties door officials van de voetbalbond. De vraag is of de instellingen regels op het gebied van witwassen en omkoping hebben geschonden.