Dafne Schippers geeft met knieklachten op bij meerkampgala in Oostenrijk

Dafne Schippers heeft na het zesde onderdeel opgegeven in de zevenkamp bij het prestigieuze meerkampgala in het Oostenrijkse Götzis. De Europees sprintkampioene had te veel last van haar knie. Ze kreeg klachten na het hoogspringen. De Utrechtse atlete lag op de tweede plaats met zicht op een Nederlands record en de limiet voor zowel de WK later dit jaar in Peking als de Olympische Spelen volgend jaar in Rio. Ze waagde zich op de tweede dag wel aan aan het verspringen en het speerwerpen, maar startte niet op de afsluitende 800 meter. De andere Nederlanders waren succesvoller. Nadine Broersen (6.531 punten), Nadine Visser (6.467) en Anouk Vetter (6.458) haalden zowel de limiet voor de WK als de Spelen van Rio. Dat gold bij de mannen ook voor Eelco Sintnicolaas (8.298) en Pieter Braun (8.197). (ANP)