Wie dumpte een computer van $200.000?

Oude Apple-computers zijn meer waard dan nieuwe. Medewerkers van een recycling-centrum in Milpitas, Californië, zijn daarom op zoek naar een onbekende vrouw die in april een bijna veertig jaar oude Apple I bij het elektronisch afval achterliet.

Van Apple’s eerste computer zijn er maar tweehonderd. Het was een bouwpakket, ontworpen door Steve Wozniak en aan de man gebracht door Steve Jobs.

De Apple I werd voor 200.000 dollar gekocht door een verzamelaar. Medewerkers van CleanBayArea willen de opbrengst delen met de vrouw. Ze ontdekten de zeldzame computer na een paar weken, toen ze dozen uitpakten. Die kwamen uit de garage van haar overleden echtgenoot. De Apple I was in perfecte staat.

In 1976 kostte de machine 666,66 dollar. Je kon er een toetsenbord en een tv aan kon koppelen en meteen mee aan de slag. Andere computers waren niet zo gebruiksvriendelijk. (NRC)