3 op reis backpack

BNN-presentatoren Jan Versteegh en Geraldine Kemper trekken in een zomerse versie van 3 op reis met achttien jonge backpackers door Europa. Ze reizen in veertig dagen van Amsterdam naar Athene en filmen onderweg vlogs (videoblogs). Per afleveringen staan een of meerdere steden en backpackers centraal. Kijkers kunnen op de site van het programma stemmen op hun favoriete deelnemer. De vijf populairste deelnemers mogen een reis maken met Versteegh en Kemper voor de reguliere versie van het reisprogramma. De beste vlogger uit die groep mag daarna nog een eigen item maken.

3 op reis backpack is de komende weken iedere werkdag te zien op jongerenzender NPO 3.

De zender blijft vanavond in de reisstemming: aansluitend is De nationale reistest 2015 te zien. Een test volgens beproefd recept: Bekende Nederlanders in de studio – onder wie journalist Jelle Brandt Corstius en zangeres Patricia Paay – spelen een quiz die kijkers thuis ook kunnen meespelen. De winnaar mag zichzelf ‘dé reisexpert van Nederland’ noemen.