Van alle bizarre wereldrecords, is dit bijenpak misschien wel het gekst

Screenshot van AP op Youtube

De grootste nachtmerrie van de één is het wereldrecord van de ander. Er zijn behoorlijk wat bizarre records te bedenken. Ballonnen opblazen met je neus bijvoorbeeld, of gewichtheffen met je ooglid. In China heeft nu een man het wereldrecord gebroken voor het zwaarste gewicht aan bijen op een menselijk lichaam. Ja, echt.

De langste man, het hoogste gebouw, de kleinste mensen en de langste nagels zijn in zekere zin de klassiekers onder de ‘Guinness World Records’. Maar voor het behalen van een wereldrecord lijk je tegenwoordig vooral een rijke fantasie nodig te hebben. Het is zo gek niet te bedenken, lijkt het:

De 55-jarige imker Gao Bingguo droeg voor zijn record een ‘pak’ van ruim 100 kilo bijen, zo is te lezen op de site van ABC News. Dat is goed voor naar schatting 1,1 miljoen individuele bijen. Het hele proces duurde volgens Sky News een uur, tijdens welke het team van Gao een sigaret brandende hield in zijn mond om te voorkomen dat daar ook bijen zouden gaan zitten. Gao werd tweeduizend keer gestoken, maar zou wel het vorige record ‘zwaarste gewicht aan bijen op een menselijk lichaam’ hebben gebroken.

Wel sneu: de organisatie van de Guinness World Records heeft aan The Huffington Post laten weten dat zij Bingguo niet kunnen terugvinden in hun database. Het laatste record ‘heaviest mantle of bees’ staat bij de organisatie op naam van de Chinees Ruan Liangming (63,5 kilo in 2014).