De Meesterwerken

Er is leven na Pauw & Witteman. Eerder dit jaar was Paul Witteman al te zien met Witteman ontdekt en Podium Witteman. Vandaag begint hij met De Meesterwerken. Dit keer geen ‘Witteman’ in de titel , want eigenlijk zou Joost Zwagerman de presentatie op zich nemen. Zwagerman: „Om gezondheidsredenen moest ik er tot mijn grote spijt uitstappen.” Wekelijks ontvangt Witteman een gast die antwoord geeft op de vraag: ‘Welke vijf meesterwerken zou je redden als de wereld vergaat?’ Vanavond kiest kunstenaar Jeroen Henneman zijn beste boek, film, tv-programma, beeldend kunstwerk en muziekstuk. Laat u niet afschrikken door Brancusi of Fellini (of het oubollige tapijt) van aflevering één. Volgende week neemt Matthijs van Nieuwkerk gewoon de romcom Love Actually mee. Eindredacteur Maarten van den Heuvel is niet bang voor ‘saai’: „De kracht ligt in gasten die goed kunnen vertellen, lichte onderwerpen met diepgang kunnen brengen of zware onderwerpen juist toegankelijk kunnen maken.” De komende weken zijn o.a. Giovanca, Arnon Grunberg en Alexander Pechtold te gast.