Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.

Hockey

Tijdlijn FIFA: hoe schandalen de wereldvoetbalbond achtervolgen

De arrestatie van negen (voormalige) FIFA-bestuurders vanochtend betekent een nieuw schandaal voor de wereldvoetbalbond. De afgelopen jaren deden zich meerdere incidenten voor.

Van betrokkenheid van de huidige FIFA-voorzitter Sepp Blatter, die lange tijd ongehinderd leek af te steven op een vijfde termijn van vier jaar, is vooralsnog geen sprake. Maar door de recente arrestaties en de aanhoudende beschuldigingen van corruptie in een organisatie die sinds 1998 onder zijn leiding staat, komt zijn positie nu verder onder druk te staan. Bekijk hieronder een tijdlijn met daarin schandalen die de wereldvoetbalbond achtervolgen: