Het Mexicaanse commentatorhokje is te klein na deze Goal v/h Weekend

Het was bijltjesweek. Fred Rutten wisten we al, gisteravond kwam daar zomaar Carlo Ancelotti bij. Ook Steve McClaren, u kent ‘m nog, kreeg (weer eens) zijn congé. Brendan Rodgers volgt na de 6-1 bij Stoke? Enfin, er werd ook nog gescoord.

Néstor Calderón uitzinnig na zijn treffer tegen Chivas en een plek in de finale van de Mexicaanse titel-playoffs.
Néstor Calderón uitzinnig na zijn treffer tegen Chivas en een plek in de finale van de Mexicaanse titel-playoffs. Hollandse Hoogte / VI Images

Het was bijltjesweek. Fred Rutten wisten we al, gisteravond kwam daar zomaar Carlo Ancelotti bij. Ook Steve McClaren, u kent ‘m nog, kreeg (weer eens) zijn congé. Brendan Rodgers volgt na de 6-1 bij Stoke? Enfin, er werd ook nog gescoord.

3. Pierre-Emile Højbjerg (FC Augsburg)

Prima goal (al was die van Jack Wilshere ook niet mis) met prima resultaat: FC Augsburg plaatste zich dankzij de treffer van deze jonge Deen voor Europees voetbal. En dat maakte de Beierse club nog niet eerder mee. Of Højbjerg (19) er dan bij is, is de vraag. De middenvelder kwam op z’n 16e naar Bayern München en speelde dit seizoen op huurbasis voor de buren. Hij laat hoe dan ook een leuke erfenis na.

2. Lucas Ocampos (Olympique Marseille)

Hij werd in 2012 de duurste speler ooit in de Franse Ligue 2. AS Monaco, dit weekend geplaatst voor voorronde Champions League, acteerde toen nog op het tweede niveau. Ocampos werd als Argentijns jeugdinternational weggehaald bij River Plate, grote belofte uiteraard. Maar onder de nieuwe coach Leonardo Jardim speelde hij nauwelijks en dus pikte Marseille de vleugelspits afgelopen winter op. Lijkt weinig mis mee, die Ocampos.

1. Néstor Calderón (Santos Laguna)

Weet u nog dat Johan Cruijff na Ajax ook wel even Chivas Guadalajara ging revolutioneren? Yeah… that went well. Populairste club van Mexico, maar inmiddels heeft Club America meer landstitels. En dat gaat niet veranderen want ook dit jaar faalt Chivas, mede door toedoen van Nestor Calderon. Heerlijk doelpunt dat goed bleek voor de finale van de Mexicaanse Liga MX Clausura. Tegenstander komende vrijdag? Het Queretaro van Ronaldinho, die na de finale net als Steven Gerrard en Frank Lampard waarschijnlijk naar de MLS vertrekt.

https://youtu.be/rm_Xcbi8x28