Dit is een artikel uit het NRC-archief

Politie, recht en criminaliteit

Geert Wilders genoemd in internetmagazine Islamitische Staat

2009-09-16 16:18:06 DEN HAAG - Geert Wilders licht woensdag zijn 'kopvoddentax' toe tijdende algemene politieke beschouwingen in de Tweede Kamer. ANP ROBERT VOS

In de nieuwe editie van het internetmagazine Dabiq van de terreurbeweging Islamitische Staat (IS), wordt Geert Wilders genoemd. In het voorwoord staat een foto afgebeeld van de PVV-leider met daaronder de tekst “een kruisvaarder die de profeet bespotte”.

Twitter avatar pieternanninga Pieter Nanninga Foreword of new #IS magazine Dabiq #9: “Geert #Wilders: the crusader who mocked the Prophet” http://t.co/x84P1DMxCc

In het voorwoord van het magazine, dat ook in het Engels verschijnt, gaat het over de aanslag van begin deze maand in de Amerikaanse stad Garland in Texas. Twee mannen kwamen daar aanrijden in een pick-uptruck en openden het vuur op de bijeenkomst over spotprenten over de profeet Mohammed. Geert Wilders was een van de sprekers op het evenement. Hij had het gebouw voor de schietpartij al verlaten.

IS heeft de verantwoordelijkheid voor de aanslag opgeëist. In het voorwoord van Dabiq worden de twee schutters Nadir Soofi en Elton Simpson, die zelf om het leven kwamen bij de aanslag, uitvoerig geprezen.

Geert Wilders liet gisteren op Twitter weten dat het “#disgustingisisidiots” zijn: