‘Kabinet beslist naar verwachting morgen over beursgang ABN Amro’

Een kabinetsbesluit over de beursgang van ABN AMRO is dichtbij. De ministerraad zal naar verwachting morgen een besluit nemen, melden bronnen op het Binnenhof aan persbureau ANP.

ABN AMRO
ABN AMRO Foto ANP / Lex van Lieshout

Een kabinetsbesluit over de beursgang van ABN Amro is dichtbij. De ministerraad zal naar verwachting morgen een besluit nemen, melden bronnen op het Binnenhof aan persbureau ANP.

Het kabinet nam al in augustus 2013 het principebesluit om ABN op termijn weer naar de beurs te brengen, nadat de bank op het hoogtepunt van de kredietcrisis in oktober 2008 was genationaliseerd voor 16,8 miljard euro.

Twee maanden geleden had het kabinet een besluit willen nemen, over de verkoop van de bank, maar die stap werd uitgesteld vanwege ophef over de salarisverhoging die de top van ABN kreeg.

Rust en vertrouwen

Minister Jeroen Dijsselbloem van Financiën wilde eerst weer “rust en vertrouwen” rond de bank. Dat lijkt er nu twee maanden later weer te zijn. Dijsselbloem heeft steeds gezegd dat het nog mogelijk is om een eerste tranche van de aandelen ABN nog voor het einde van dit jaar te verkopen.

Bij RTL Z zei Dijsselbloem eergisteren dat door ABN de afgelopen tijd goede stappen zijn gezet richting herstel van rust en vertrouwen. De excuses die ABN-topman Gerrit Zalm heeft gemaakt over de salarisverhoging waren volgens de minister een “belangrijk en sterk signaal”.