Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Economie

Hoe goed ken jij de Nederlandse bedrijven op de beurs?

Beleggers van Shell weten precies wat er met hun aandeel gebeurt als de olieprijs daalt. En bij overnamegeruchten schieten de koersen omhoog – behalve bij vijandige overnames dan. Beursdata zijn veelzeggend voor beleggers, maar hoeveel weet jij eigenlijk van de Nederlandse beursgenoteerde bedrijven? Doe NRC Q’s beurskoersenquiz.

Foto AFP

Beleggers van Shell weten precies wat er met hun aandeel gebeurt als de olieprijs daalt. En bij overnamegeruchten schieten de koersen omhoog - behalve bij vijandige overnames dan. Beursdata zijn veelzeggend voor beleggers, maar hoeveel weet jij eigenlijk van de Nederlandse beursgenoteerde bedrijven? Doe NRC Q’s beurskoersenquiz.