In beeld

De winnaars van de NRC-Nikon Fotowedstrijd van april

Vandaag de winnaars van de NRC-Nikon Fotowedstrijd van de maand april, met als thema: Liefde. “Zo gepassioneerd willen we toch allemaal oud worden?”, zegt de jury van Nederland Fotografeert over de winnende foto van Petrus Nelissen (69). Ze kennen hem de vakjuryprijs van de afgelopen maand toe. "Je raakt ontroerd als je naar de foto kijkt", schrijft juryvoorzitter Evert Hermans. "Je ziet intimiteit en vertrouwen. Er straalt een diepe genegenheid vanuit. Het is een mooie snapshot van de liefde." Lees meer op nrc.nl. Vakjuryprijswinnaar Petrus Nelissen ontvangt een weekend in een Hampshire Hotel, terwijl publieksprijswinnaar Coby van Wageningen een nacht in een Hampshire Hotel naar keuze mag doorbrengen.
De winnaar van de vakjuryprijs: Petrus Nelissen
Petrus Nelissen
Sanne Havinga
Judith Minks
Henk de Jager
Jono de Roeck
Maxime Beerkens
Alan
Maarten Verbaarschot
Lyuda Stinissen
Lamby
De winnaar van publieksprijs 1 met 2.389 stemmen: Coby van Wageningen
Coby van Wageningen
De winnaar van publieksprijs 2: Zefanya Anindjola
Zefanya Anindjola