In beeld

De indrukwekkendste foto’s van de afgelopen week

De fotoredactie van NRC selecteert wekelijks de indrukwekkendste, mooiste en beste foto's uit de duizenden die er op onze redactie binnenkomen. Met deze week beelden van de gevolgen van de aardbevingen in Nepal, demonstraties in Burundi, Chili en Bolivia, het lot van bootmigranten in Azië en een rode loper in Gaza-Stad.
Voormalig kindsoldaten wachten tot ze worden vrijgelaten in de Centraal-Afrikaanse Republiek. Gewapende groepen in het land hebben deze week zo'n 350 ontvoerde kinderen vrijgelaten als onderdeel van een door de Verenigde Naties bemiddeld vredesakkoord.
Reuters / Emmanuel Braun
Een Nepalese vrouw die gewond raakte bij de zware aardbeving van afgelopen week wordt afgevoerd naar het ziekenhuis bij de internationale luchthaven van Kathmandu.
AP / Niranjan Shrestha
Straatverkoper in Gaza-Stad
AFP / Mohammed Abed
Betogers in het Boliviaanse El Alto rennen weg nadat de politie traangas heeft afgevuurd. De demonstranten willen een beter wegennet.
AP / Juan Karita
Een ingestort huis in Kathmandu
Reuters / Navesh Chitrakar
Hond tussen het puin na rellen in Kumanovo, in Macedonië.
AFP / Armend Nimani
Tussen de ruïnes van hun huizen hebben Palestijnen in Gaza-Stad een rode loper uitgerold, net voor aanvang van de vertoning van een film over de 50 dagen durende oorlog van afgelopen zomer.
Reuters / Mohammed Salem TPX IMAGES OF THE DAY
Migranten van de Rohingya-minderheid rusten bij een opvangplaats in Indonesië, nadat ze zijn gered van hun krakkemikkige en overvolle bootjes.
Reuters / Roni Bintang
Sporters op Fann Beach in Dakar, Senegal.
AP / Jane Hahn
Een strijder in Syrië rust uit in een geul op de frontlinie met het Syrische regeringsleger bij Ariha.
Reuters / Ammar Abdullah
De Spaanse David Ferrer serveert tegen Guillermo Garcia-Lopez tijdens het ATP-toernooi Foro Italico in Rome
Foto AFP / Gabriel Bouys
Fans van de Argentijnse club Boca Juniors tijdens een wedstrijd tegen de aartsrivalen van River Plate in Buenos Aires. Supporters beklommen de hekken van het stadion en de situatie liep volledig uit de hand. Boca Juniors is voor de rest van het seizoen uitgeschakeld voor de Copa Libertadores, de Champions League van Zuid-Amerika.
Reuters / Marcos Brindicci
De Australische surfer Mick Fanning tijdens het wereldkampioenschap van de Association of Surfing Professionals bij het strand van Barra da Tijuca in Rio de Janeiro, Brazilië.
AFP / Vanderlei Almeida
De Britse prins Harry deed afgelopen week in Nieuw-Zeeland mee aan de haka, een ceremoniële soort dans van de Maori.
Mark Mitchell / New Zealand Herald / AP
Een Rohingya-migrant eet het voedsel dat door een Thaise legerhelikopter is gedropt voor bootvluchtelingen in Thaise wateren.
AFP / Christophe Archambault
Een immigrant uit Mali rust uit bij de Grieks-Macedonische grens. Dagelijkse steken honderden Afghaanse, Syrische en Afrikaanse immigranten de grens van Griekenland met Macedonië over, onderweg naar Noord-Europa
Reuters / Yannis Behrakis A
Protesten tegen de economisering van het hoger onderwijs in Valparaiso, Chili.
Reuters / Rodrigo Garrido
Training bij de European Security Academy (ESA) in Polen. Voor deze oefening werd een deel van Mogadishu, de hoofdstad van Somalië, nagebouwd.
AFP / Janek Skarzynski
Een tegenstander van president Pierre Nkurunziza in Burundi tijdens een protest.
Reuters / Goran Tomasevic
Indiase kinderen
AFP / Narinder Nanu