Zesde dode na treinontsporing in de Verenigde Staten

Foto Reuters / Bryan Woolston

Bij een groot treinongeluk afgelopen nacht in de Amerikaanse stad Philadelphia zijn zes doden gevallen. 146 mensen zijn gewond geraakt, onder wie acht zwaargewond.

Update 13.35 uur: CNN meldt dat een zesde persoon is overleden.

De Amtrak-trein was op weg vanuit Washington D.C. naar New York met 238 passagiers en vijf medewerkers aan boord. Wat de ontsporing heeft veroorzaakt, is nog niet bekend. Een aantal van de treinstellen ligt op zijn kop en is open gescheurd, zei burgemeester Michael Nutter tijdens een persconferentie:

“Het is absoluut een rampzalige puinhoop. Ik heb nog nooit zoiets gezien.”

Twitter avatar BreakingNews Breaking News Photo: Emergency crews work scene of Philadelphia train wreck - @joekaczmarek via @AP/@NBCNews http://t.co/jVJJBHLHtN http://t.co/kYnTdQEDpG

Volgens inzittenden reed de trein in een bocht op het moment van het ongeluk. Een medewerker van AP, manager Paul Cheung, zat in de trein en keek Netflix op het moment dat de trein “plotseling snelheid verloor, alsof iemand aan de rem had getrokken”.

“Toen opeens begon alles te schudden. Ik zag de bagage van mensen over me geen vliegen.”

Cheung vertrok op aanraden van een andere passagier via de achterkant van het treinstel. Hij zag andere passagiers door de ramen klimmen van de treinstellen die op hun zijkant waren gevallen.

“De voorkant van de trein is echt aan gort. Het is een compleet wrak, een stapel ijzer.”

Een passagier, zelf ook gewond, plaatste een Instagramvideo van de situatie:

Beelden van NBC News: