Opinie

Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Politie, recht en criminaliteit

Schoonmaken

Mijn zus woont in het rustieke Groningse Haren. Vlak bij haar huis staat een richtingbord voor fietsers. Ze ergert zich al geruime tijd aan het feit dat het bord bijna onleesbaar is omdat het zo vuil is.

Om een eind te maken aan haar ergernis besluit ze het bord zelf maar schoon te maken. Met zeepsop en borstel gaat ze aan het werk.

Terwijl ze druk bezig is fietst er een jongeman voorbij die haar toeroept: „Taakstraf?”

Marianne Schoot Uiterkamp-Stolte