Popsong met grote P

Hoe gelikt mag een popsong klinken om nog door te kunnen gaan voor indierock? De Australische psychedelische rockgroep Tame Impala, eigenlijk zanger Kevin Parker met wisselende muzikanten, haalde inspiratie uit de jaren zestig en zeventig voor wat hij ‘fucked-up explosive cosmic music’ noemde. Nu het derde album Currents eraan komt (17 juli) maakt Parker zich op voor de grote commerciële doorbraak, niet in de laatste plaats omdat Tame Impala’s muziek steeds prettiger in het gehoor begint te liggen. ‘Eventually’, de vierde en tot nu toe beste track die ‘gelekt’ is van het nieuwe album, is een popsong met een grote P, geknipt om hitparades aan te voeren en de zomer in te leiden met een zonnig gevoel. Het statische geknetter aan het begin is slechts een afleidingsmanoeuvre voor een nummer met een heupwiegend ritme, zwoele synthesizers en Beach Boys-waardige zang.