Nederlander gearresteerd in Uruguay voor ‘megafraude’

De autoriteiten in Uruguay hebben een Nederlander gearresteerd op verdenking van betrokkenheid bij een megafraude met betaalpasjes. Met de zwendel zou 37,5 miljoen euro zijn gemoeid, wat de grootste fraudezaak ooit in Uruguay is.

De Nederlander is samen met een douanebeambte uit Paraguay aangehouden. Dat meldt persbureau AP op gezag van bronnen bij de overheid van het Zuid-Amerikaanse land.

De verdachten zouden gebruik hebben gemaakt van een fout in de software die het verkeer van betaalpasjes moet regelen. Dat was alleen het geval bij Maestro-pasjes in Paraguay. In Uruguay werd met het geld horloges en computers gekocht, die vervolgens naar Paraguay werden gebracht.

Volgens een woordvoerder van Justitie is dit ‘nog maar het topje van de ijsberg’. Het onderzoek naar de fraude zal dan ook verder gaan. Verdere details over de identiteit van de verdachten zijn niet naar buiten gebracht.