Opinie

Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Milieu en natuur

Jack russell

Mijn jack russell van 15 jaar heeft ernstig nierfalen en heeft waarschijnlijk niet meer lang te leven. Met een streng dieet is hij toch weer wat opgeknapt. Mijn twee kleinzonen logeren bij me en we bespreken met elkaar het naderend afscheid en wat oma met de dierenarts geregeld heeft wanneer het zover is. Ook wat er met hem gebeurt als het diertje dood is.

Met tranen in hun ogen vragen ze: „Mogen we hem in onze tuin begraven oma?” Ik ben geroerd dat ze dat zo graag willen.

Zegt de jongste: „Dan graven we hem over vijf jaar op en kijken hoe hij er dan uitziet!”

Willemijn van Woensel