FC Barcelona als eerste door naar finale Champions League

Robert Lewandowski van Bayern München maakt de 2-2 tegen FC Barcelona.
Robert Lewandowski van Bayern München maakt de 2-2 tegen FC Barcelona. Foto ANP/EPA/SVEN HOPPE

FC Barcelona heeft zich vanavond als eerste ploeg geplaatst voor de finale van de Champions League. De Spaanse ploeg ging in de return tegen Bayern München weliswaar met 3-2 onderuit, maar het eerste duel vorige week in Camp Nou had Barça met 3-0 gewonnen.

Neymar kwam in de eerste helft twee keer tot scoren voor de bezoekers, die door een snelle treffer van Mehdi Benatia eerst nog op achterstand waren gekomen. Na de rust zorgde Robert Lewandowski voor de Duitse gelijkmaker waarna Thomas Müller de derde treffer op zijn naam bracht.

Barcelona plaatste zich voor de vijfde keer sinds de invoering van de Champions League in 1992 voor de eindstrijd.
Juventus verdedigt woensdag in Spanje een voorsprong van 2-1 bij titelhouder Real Madrid. Op 6 juni is de finale van de Champions League in Berlijn. (ANP)