Dodental aardbeving Nepal stijgt - Amerikaanse legerhelikopter vermist

De aardbeving van vanochtend had een kracht van 7.3 op de schaal van Richter.
De aardbeving van vanochtend had een kracht van 7.3 op de schaal van Richter. Foto ANP/EPA/HEMANTA SHRESTHA

Het dodental van de aardbeving in Nepal van vanochtend is verder gestegen. Een helikopter van het Amerikaanse leger is daarnaast sinds vanmiddag vermist.

Volgens Reuters zijn door de recente aardbeving 48 mensen in Nepal om het leven gekomen. CNN meldt dat er sprake is van vijftig doden. Daarnaast zijn er zeventien dodelijke slachtoffers in India gemeld en één in Tibet.

Helikopter vermist

Een helikopter van het Amerikaanse leger raakte daarnaast vandaag vermist. De UH-1Y Huey had zes Amerikaanse mariniers en twee Nepalese soldaten aan boord. De militairen waren betrokken bij reddingswerkzaamheden in het rampgebied, nabij het dorp Charikot, dat hard geraakt werd door de aardbeving van vandaag. Volgens een woordvoerder van het Pentagon sprak de bemanning van de helikopter voordat het contact wegviel over problemen met de brandstof.

De beving van vanochtend had een kracht van 7.3 op de schaal van Richter en geldt als de zwaarste naschok sinds de verwoestende aardbeving van vorige maand, die een kracht van 7.8 had. Bij die aardbeving kwamen meer dan achtduizend mensen om het leven.