‘Dodelijkste aanval in Jemen tot nu toe’ - 90 doden

De luchtaanvallen op een basis in de Jemenitische hoofdstad Sana’a hebben gisteren aan negentig mensen het leven gekost. Dat meldden lokale autoriteiten vandaag aan het staatspersbureau Saba. Nog eens driehonderd mensen zouden gewond zijn geraakt.

Een grote explosie na een luchtaanval op een militair wapendepot in de hoofdstad Sana'a gisteren.
Een grote explosie na een luchtaanval op een militair wapendepot in de hoofdstad Sana'a gisteren. Foto EPA/Yahya Arhab

De luchtaanvallen op een basis in de Jemenitische hoofdstad Sana’a hebben gisteren aan negentig mensen het leven gekost. Dat meldden lokale autoriteiten vandaag aan het staatspersbureau Saba. Nog eens driehonderd mensen zouden gewond zijn geraakt.

Vanavond moet een tijdelijk staakt-het-vuren ingaan. Het doelwit was volgens Saba een basis waar vandaan raketten worden afgevuurd. Als het genoemde dodental klopt, zou het bombardement van maandag het dodelijkste tot nog toe zijn.

Een internationale coalitie van landen onder leiding van Saudi-Arabië voert al weken bombardementen uit om de shi’itische Houthi’s terug te dringen. De rebellen hebben grote delen van het land veroverd, waaronder de hoofdstad Sana’a en president Hadi verdreven.

Saoedi-Arabië bood de rebellen een tijdelijk bestand aan zodat humanitaire hulp het land in kan. Het conflict heeft de afgelopen maand al meer dan 1400 mensenlevens geëist en 4325 gewonden veroorzaakt. Zondag gingen de Houthi’s akkoord met de wapenstilstand, die vanavond om 11 uur moet ingaan voor een periode van vijf dagen.